fbpx

Welkom bij Y-fit

op onze nieuwe locatie: Rooseveltstraat 8-10

intern bij Sportcentrum Ramdas


Onze groepslessen

Y-Fit heeft een uitgebreid lesaanbod. Op ons lesrooster zie je welke lessen je wanneer kan volgen. Weet je niet precies wat je kunt verwachten? Dan vind je hieronder een uitleg over de groepslessen die wij geven.

Uitleg groepslessen


30 minuten fITNESS workout

In deze FITNESS WORKOUT van 30 minuten maak je kennis met de fitness apparatuur en met losse oefeningen met gewichten of je eigen lichaam gewicht. Deze trainingen zijn fijn als je zelf niet gemotiveerd genoeg bent om te fitnessen, de fitness instructeur geeft uitleg over de oefeningen en zorgt ervoor dat je evenwichtig traint en dat je net even wat meer traint als dat je alleen zou trainen. Ook leer je veel om te gebruiken tijdens de keren dat je alleen traint.

De Body Shape les bestaat uit een warming up, een low impact (dat wil zeggen: zonder springen) choreografie van ongeveer 20 minuten en spierversterkende oefeningen. De oefeningen kunnen voor het hele lichaam zijn. Er kunnen verschillende materialen gebruikt worden zoals gewichtjes, barbells, BOSU balance trainers, step, dynabands, tubes of pilates ballen. Een prima les voor beginners en vrouwen of mannen die helemaal in ‘shape’ willen komen en blijven.

Body Shape

body shape 50+

Les speciaal voor senioren en/of beginners Een combinatie van conditie- en spiertraining. In deze les kan gebruik worden gemaakt van alle attributen waaronder steps, barbells, pilatesbal, dynaband, tubes etc.

Bootcamp training is in groepsverband. Intervaltraining, kracht- en uithoudingsoefeningen, circuittraining, hardlopen en dat altijd buiten, in de frisse lucht. Bij de bootcamp trainingen ligt de focus op het verbeteren van conditie, kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, snelheid en behendigheid. De trainingen vinden plaats op een afgesproken locaties en zijn geschikt voor alle leeftijden en fitnessniveaus. Iedere training is anders.

bootcamp

Yin Flow yoga

Een Yin yogales speciaal voor iedereen die gestrest of overprikkeld is of te maken heeft met een burn-out. Indra , gespecialiseerd in deze thema’s, laat je oefeningen zien om spanning in je lijf los te laten. Begin met settelen, gronden, inchecken. Na een zachte Yang flow ga je verder met Yin oefeningen, waarbij je een aantal minuten in elke houding blijft – zoals de Caterpiller en de Lying Butterfly. Door bewust te werken met je adem en door je parasympatisch zenuwstelsel te activeren, word je ontspannen. Gebruik een bolster (of opgerolde deken) en een blok (of dik boek), en eventueel een deken en (meditatie)kussen.

Hatha Yoga bestaat uit houdingen en oefeningen waarbij alle spieren in het lichaam gebruikt worden. De oefeningen zijn erop gericht je bewust te maken van de spanning in het lichaam. Spanning maakt de spieren kort en stijf, waardoor je belemmerd wordt bij het maken van bewegingen. Ook wordt daardoor de doorbloeding in spieren en organen minder. Uiteindelijk zorgt het voor allerlei klachten: nek-, schouder- en rugklachten, concentratie- en ademhalingsproblemen. Het is een rustige Yogales met diepe strekkingen.

Hatha Yoga

Duo Training

Een DUO GROUP TRAINING is een training die wordt gedaan met 2 deelnemers. De trainingen zijn verschillend ingevuld, deze worden ook aangepast aan de deelnemers. Kracht, Cardio, Balance en Core trainingen komen aan de beurt. 

Tijdens deze les wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de rijke fantasie van de kinderen zelf, waardoor ze zich de beginselen van dans op een voor hen aantrekkelijke manier eigen kunnen maken. Bovendien wordt er op speelse manier aandacht besteed aan tellen en bewegen op muziek, waardoor tijdens deze les niet alleen de motoriek gestimuleerd wordt, maar ook de muzikaliteit en de concentratie.

Kleuterdans 4 t/m 6 jaar

kids dance 7 t/m 9 jaar

Bij Kids Dance voor 7 tot en met 9 jaar staat actief bewegen en spelenderwijs leren in de vorm van dans en spel hoog in het vaandel. Een speciaal ontwikkeld kinderprogramma zorgt ervoor dat deze kinderen spelenderwijs kennis maken met verschillende grondslagen van het bewegen, zoals dansen, springen en balanceren, vertaald naar dans en vooral veel fun.

Wat is Kids Zumba? Kijk gerust op YouTube! Natuurlijk is chillen leuk maar Kids Zumba is pas echt tof. Daarom zal je het Zumba fitnessprogramma voor de jeugd het einde vinden. Het is een versnelde samensmelting van moves uit het Zumba programma (salsa, cumbia, reggaeton, hip-hopenz) and high-impact workouts ontworpen om jeugd in de leeftijd van 6 en 7 en 8 tot 11 jaar uit hun bol te laten gaan door plezier en fitness tegelijk uit te voeren. Noot voor de ouders: het is flitsend, veilig en effectief, kinderen kunnen niet wachten om op te gaan in de Zumba ritmes. U zult versteld staan van hun resultaten op het gebied van fitheid en energie die spelenderwijs worden behaald.

Kids zumba 6 t/m 11 jaar

pilates

Pilates is een heel bijzondere bewegingsmethode, die niet te vergelijken is met welke andere trainingsvorm dan ook. De methode bestaat al jaren, maar toch past Pilates perfect in deze tijd van onthaasten, waarin mensen op zoek zijn naar nieuwe methoden om drukte, burn-out en stress te lijf te gaan. Pilates zorgt voor een optimale lichaamshouding en bewegingsvrijheid. De oefeningen zorgen voor meer controle in de meest instabiele delen van het lichaam en de bewuste ademhaling ondersteunt het geheel. Mensen willen van binnenuit op een zachte manier bewegen en dat is precies wat deze mind & body inspanningsvorm voor u doet. Het is een bewegingsmethode die lichaam en geest verenigt door het zeer bewust uitvoeren van uitdagende, vloeiende en beheerste bewegingen. Pilates werkt vanuit de kern van het lichaam: het bekkengebied. Pilates isoleert geen spiergroepen, maar het gehele lichaam wordt bij iedere beweging betrokken. Het is fitness vanuit een ander perspectief.

Het is een mix van Pilates voor de flexibiliteit en spierbouw, boksen voor de snelheid en behendigheid en tot slot zit er ook nog een beetje dans in voor het plezier. Door de workout kun je je conditie verbeteren, aan je spieropbouw werken en natuurlijk calorieën verbranden. Het is dus zeker mogelijk om met behulp van piloxing en goede voeding een mooi strak figuur te krijgen.

Piloxing

power pump

Power Pump is een groepstraining waarbij gebruik gemaakt wordt van een halter met gewichten. De zwaarte van de gewichten kan individueel aangepast worden. De oefeningen worden ondersteund door herkenbare muziek. Je lichaam zal snel reageren op deze training. Spierconditie, spierversterking, spierversteviging en slanker worden zijn de gevolgen. Je zult je fitter voelen en je zult merken dat je meer energie hebt. Gedurende de gehele workout train je op verschillende soorten muziek. Voor iedere spiergroep nemen we een los muzieknummer. Op deze wijze ontstaat er een uitgebalanceerde training waarbij het gehele lichaam aan bod komt. Zoals benen – billen – rug – borst – armen (biceps, triceps) – schouders – buik.

Qi gong (uitspraak: tsjie ghong) is een onderdeel van de Chinese leer, die men zich aanleert, om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren. Qi gong-oefeningen zijn meestal opzichzelfstaande oefeningen waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt, en deze bewegingen enige malen herhaalt, alvorens men naar een volgende beweging overstapt. Een Qi gong-oefening kan ook statisch zijn, waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden. Verder wordt de nadruk gelegd op ademhalingsoefeningen. Het herhaaldelijk bewegen en correct ademhalen wordt geacht de stroming van Qi (levensenergie) in het lichaam positief te beïnvloeden. Elk lichaamsdeel (met de nadruk op interne organen) wordt geacht een zekere mate van Qi te hebben. De Qi in alle lichaamsdelen is, als ze gezond zijn, in balans. Door het uitvoeren van de Qi gong-oefeningen poogt men deze balans te onderhouden of te herstellen.

Qi Gong

sMALL gROUP tRAINING

Small Group Training is sporten met een klein groepje deelnemers op ieder zijn eigen niveau met begeleiding van een instructeur. Elke week zullen er andere oefeningen worden gedaan en zullen vooral de grote spiergroepen getraind worden. Deze lessen worden meerdere keren in de week aangeboden. Is de grote zaal bezet, dan worden de lessen gegeven in de fitness ruimte en kan er ook gebruik gemaakt worden van de fitness aperatuur.

Zumba® Fitness is een combinatie van fitness- en dansbewegingen op wereld- en Latin muziek, zoals Salsa, Merengue, Cumbia, Calypso, Reggaeton, maar ook Flamenco en Hip Hop. Zumba® kent geen moeilijke choreografie en is dus heel geschikt voor iedereen die van swingende muziek houdt. Iedereen kan in dezelfde les op zijn eigen niveau meedoen en toch een complete workout volgen. Bijkomend voordeel is dat Zumba® goed kan helpen bij het bereiken van gewichtsverlies. Al na een paar weken voel je verbetering aan je taille en dijbenen. Maar Zumba® is vooral leuk, makkelijk en effectief. Iedere les geeft een feestgevoel. Je hoeft niet te kunnen dansen of goed gecoördineerd te zijn om Zumba® te doen. De vrolijke muziek werkt aanstekelijk. Het is makkelijk te volgen, dus geen moeilijke choreografie en je hoeft niets te onthouden.

Zumba® Fitness

Zumba basis 50+

Start je met Zumba kom dan gerust eerst naar de basis Zumba les, kan je rustig even inkomen. Of ben je 50 jaar of ouder en hou je van het Latijns-Amerikaanse dansritme, dan is dit echt iets voor u. Het voordeel is dat u geen vaste danspartner hoeft te hebben. Deze les is rustiger dan een gewone Zumba, maar geschikt voor iedereen (zelf kan je het zo intensief maken als je zelf wil). Ook voor mensen met een fysieke handicap zijn er oefeningen op een stoel zodat iedereen kan deelnemen. Ook mensen die last hebben van reuma of moeilijk kunnen stappen hebben de mogelijkheid om mee te doen, te genieten en plezier te maken met vrienden en kennissen.

proefles


Y-fit proberen?

Probeer zelf hoe Y-Fit je bevalt.